top of page

הפרעות קשב 31.5.25: השבוע השקנו את 18X - תוכנית יזמות חדשה למילואימניקים, תעשיית הכושר הביתית היא עדיין אוקיינוס כחול ומה זה Italian Brainrot?

  • תמונת הסופר/ת: רויטל קרמר
    רויטל קרמר
  • 31 במאי
  • זמן קריאה 6 דקות

בכל שבוע, אני כותבת כאן על נושאים "שהפריעו לי" בזירות השונות ומשתפת אתכם במחשבות ומה שהיה.

תמיד שמחה לשמוע דעות נוספות, ללמוד עוד ולהרחיב את ההפרעה :)

תרגישו חופשי לשלוח לחברים או ליצור איתי קשר ישירות בווצאפ וכמובן, לעקוב אחריי ברשתות החברתיות בזמן אמת.



הפרעות הקשב של השבוע

הושקה 18X - תוכנית יזמות חדשה למילואימניקים

תעשיית הכושר הביתית היא עדיין אוקיינוס כחול

מה זה Italian Brainrot?



השקת תוכנית היזמות הטכנולוגית 18X תעזור למילואימניקים להקים סטרטאפים


השבוע התקיים אירוע ההשקה של 18X - תוכנית יזמות טכנולוגית חדשה המיועדת למילואימניקים וחיילים משוחררים, כדי לעזור להם להקים מיזמים מצליחים משלב האפס.


התוכנית ארוכת טווח (18 חודשים) וכוללת פלטפורמה ללמידה אונליין 24/7 בשילוב תמיכה של מנטורים מובילים מעולם ההייטק והיזמות הישראלי ובנוסף, קהילת יזמים תומכת, אירועים וחשיפה לשחקנים מרכזיים באקוסיסטם הישראלי. כל זה בחינם, הודות לתמיכת רשות החדשנות ו-I-lab angels ונותני החסות הנוספים שלנו (להלן רשימת הלוגואים המפוארת בתמונה).


כשהיזם והחבר מייק זילברג תיאר לי את חזון התוכנית, היה ברור לי שאני שם בכל מה שאפשר - אסטרטגיה, שיווק ויישום אופרטיבי - כי בשנה וחצי האחרונות, הייתי מעורבת במיזם אחר בשם “קפה בחזית” ובו נחשפתי לראשונה לתופעה המזעזעת והלא מדוברת - 41% מכלל המילואימניקים, איבדו את מקום עבודתם כתוצאה מהשירות ומחפשים מחדש את מקומם בשוק העבודה.


הפגיעה הכלכלית במילואימניקים מצטרפת לשאר הפגיעות בכל תחומי החיים שלהם - זוגיות, הורות, נפש וגוף. פגשתי עשרות גברים מתוך מטרה להחזיר אותם לשוק העבודה בחזרה, ובחלק גדול מהמקרים זה פשוט לא עבד - השוק לא קולט כרגע כוחות חדשים, לחלק מהם אין כבר כוחות למשחק הארגוני וחלקם פשוט מחפשים משהו משמעותי יותר. כיוון שאני מאמינה גדולה ביזמות כצעד משנה חיים, החיבור עם 18X היה אינטואיטיבי ונכון - אם אתם מילואימניקים שנפגעו מהמצב ולא מוצאים עבודה, בואו ותייצרו לכם מקום עבודה!


ל-18X יש משימה לאומית של הכנסת עוד כוחות ומגזרים לתחום ההייטק המתדלדל.

על פי דוח רשות החדשנות, בין אוקטובר 2023 ליולי 2024, כ-8,300 עובדי הייטק ישראלים עזבו את הארץ לתקופה של שנה ומעלה. זה אומר שכ-2.1% מתוך 12% מהעובדים במגזר הייטק עזבו אותנו, כנראה לתמיד. לראשונה מזה עשור נרשמה ב-2024 ירידה במקום עלייה במספר המועסקים בהייטק בישראל, ובנוסף, חברות הייטק ישראליות מעסיקות כיום יותר עובדים בחו"ל מאשר בארץ.


אם נצרף את כל זה לעובדה שההייטק בישראל אחראי לכ-18% מהתמ"ג של ישראל (פי 2 עד 3 מחלקם של ענפי תעשייה אחרים) ושכ-50% מייצוא הסחורות והשירותים של ישראל מקורו בהייטק, הרי שהמשק הישראלי בבעיה חמורה.

למי שלא יודע, ענף ההייטק תורם כ־25% מהכנסות המדינה ממסים למרות שרק כ־10% מהעובדים בישראל מועסקים בו ועובדי הייטק מרוויחים בממוצע פי 2.5 יותר מהשכר הממוצע במשק, ולכן משפיעים מאוד גם על הצריכה במשק.


כל זה מעיד שאנחנו צריכים לעשות כמה שיותר צעדים יזומים כדי להכניס עוד ועוד מגזרים להייטק, מיותר חלקים  באוכלוסייה ואיזה מזל שבדיוק עכשיו יש הון אנושי מובחר ופנוי שישמח להצטרף!


כשחושבים על זה, בין משרתי המילואים והיזמות יש הרבה מן המשותף - התמדה, מסירות ודבקות במטרה, השגת תוצאה לא משנה מה, יכולת לעבוד בצוות וחוסן נפשי ועוד. התוכנית החדשהשלנו מחברת בין השניים בצורה הכי מקצועית ועוטפת שיש.


התכנון שלנו הוא ש-1,800 אנשים יעברו בתוכנית הראשונה. ברור לנו שכמו בכל תוכנית האצה, גם כאן, לא כולם יקימו מיזמים טכנולוגיים. אבל, זה בטוח יקצר עבורם את הדרך לכניסה לתחום היזמות, ההייטק והסטרטאפים בישראל. מי שאכן יקימו סטרטאפים, יזכו לתמיכה רחבה ולעזרה בכל מה שנוכל לתת להם, על מנת שיגיעו להשקעה ראשונה או לשוק.


18 זה חי.

עד כה, הצטרפו למיזם הזה כבר מאות אנשים מתוך רצון לתמוך ולייצר כאן שינוי אמיתי. 18X זו הבחירה של כולנו ליצור פה מציאות חדשה ע”י יצירת חברות חדשות מאפס וע”י לימוד אחרים כיצד עושים את זה, וזו זכות גדולה!

אנחנו מחפשים עוד שותפים למתן חסויות ועוד מומחים/ות שילוו את המיזמים החדשים, מוזמנים לדבר איתי לעוד פרטים.


עוד על התוכנית אפשר לקרוא כאן.

מילואימניקים וחיילים משוחררים? כאן אפשר להצטרף - https://forms.gle/mbBD59wxCFka1yL86

כאן אפשר להצטרף כמומחה - https://forms.gle/8T35wH4uGLrQaEJ58

עוד חיבורים - https://linktr.ee/18XEliteImpact



תעשיית הכושר הביתית היא עדיין אוקיינוס כחול


השבוע התעמקתי קצת בתעשיית הכושר הביתית (Home Fitness) והופתעתי מההתפתחות וגודל השוק.

כצרכנים, רובנו הכנסו הביתה מוצרי כושר ביתיים בזמן הקורונה, אבל שם פחות או יותר, גמרנו להתעסק איתה, ובאמת, בשנים 2020 ל-2023 חוותה התעשייה קפיצה מטורפת. אבל, מה שהיה נראה כמו תגובה עסקית הישרדותית לקורונה, הפך מהר מאוד בשנתיים האחרונות לקטגוריה כלכלית וטכנולוגית עצמאית, עם שחקנים חדשים, מודלים עסקיים חדשניים, וקהל צרכנים מעורב מאוד שרוצה קצת יותר מאשר מכשירי הליכה בסלון.


נכון ל־2023, היקף השוק הגלובלי של תעשיית הכושר הביתית הוערך בכ-15 מיליארד דולר, ובחמש השנים הקרובות הוא צפוי לצמוח ליותר מ־26 מיליארד דולר. מאחורי המספרים מסתתר סיפור גדול יותר: צומח כאן שוק שכבר מזמן לא מסתמך רק על מכירת ציוד. זו תעשייה חדשה שנשענת על חוויית משתמש הכוללת תוכן, קהילה, מדידה חכמה ופרסונליזציה.


המעבר מחדר כושר אישי בבית לחוויית Life Style

ההבטחה הגדולה של עולם הכושר הביתי מאז שנות השמונים ועד לא מזמן, נשענה על נוחות - תתאמנו מתי שתרצו, בנוחיות הבית שלכם, במכשיר הפרטי שלכם, לבד. אבל, הנוחות הזו לא ממש קידמה אותנו מבחינת המוטיבציה שלנו לעשות כושר, ובסופו של דבר, לרוב האנושות, זה היה רק עניין של זמן עד שההליכון/מתקן האופניים בסלון הפכו להיות מתקני בגדים יקרים במיוחד.


המודל החדש של תעשייית הכושר הביתית, כבר לא רואה בנוחות את הדגל, אלא ביצירת מחוייבות לתהליך הכושר ולמוצר. איך עושים את זה? באמצעות שייכות לקבוצה חברתית, הפיכת הספורט לאינטליגנטי (שלא לומר אליטיסטי), למשחקי, מתגמל, ולכמה שיותר מותאם אישית.


הדוגמא הטובה ביותר לחברה שעשתה את השינוי הזה בצורה מעולה היא חברת Peloton שהוקמה ב-2012 בניו יורק ע"י ג'ון פולי. פלוטון זיהתה את השינויים בתחום הכושר הביתי ועברה לספק מוצרי כושר שקודם כל בונים מוטיבציה ומחויבות. בעוד שרוב חדרי הכושר הביתיים התמקדו במכירה ישירה לצרכן של ציוד אימון סטנדרטי, פלוטון פיתחה אופניים חכמים באיכות גבוהה, עם מסך מגע גדול ועליו בנתה עולם תוכן שלם - שידור חי של שיעורים, תקשורת עם חברי הקבוצה, ותכנים משלימים אחרים.


במהלך 2020-2021, המודל הזה התפוצץ והכנסות פלוטון זינקו ליותר מ־4 מיליארד דולר, עם בסיס משתמשים משלמים יציב וגובר, ובהתאם, המניה הפכה ליקירת נאסד"ק. אבל, הגדילה המטאורית בזמן הקצר, הביאה להתרסקות: שיבושי אספקה, ותחרות עזה מחברות שהעתיקו את המודל, אילצו את החברה לשנות כיוון ולקחת את תעשיית הכושר הביתית צעד נוסף קדימה.


במקום להמשיך להיאבק באוקיינוס האדום, פלוטון בחרה לזוז הצידה, אל אוקיינוס כחול - היא הפסיקה להתחרות על מכירת מכשירים, והחלה להגדיר מחדש את המוצר עצמו: לא עוד ציוד כושר או שיעורים דיגיטליים, אלא חוויית בריאות שלמה, אישית ויומיומית. המוצר החדש התבסס על מערכת יחסים יומיומית: שילוב בין תוכן, דאטה ומעורבות רגשית גבוהה שמייצרים ערך עמוק וקשר מתמשך עם הצרכן, הרבה מעבר לאימון יומי.


החברה המציאה מכשיר ייעודי פורץ דרך המשמש כמדריך אינטראקטיבי שמתחבר למסך בבית והופך כל סלון לחדר כושר עם מגוון תרגילים בכל תחומי הספורט העצמאיים האפשריים - יוגה, קרוספיט, משקולות, ריצה, אופניים וכיוב’.

המכשיר החכם מכיל חיישנים חכמים שמזהים את תנועות המתאמן ויכולים לתת חיווי לתיקון התנועות שלו בזמן אמת וגם לספק ניתוח בסיום האימון לגבי השרירים שעבדו, השוואה לאימונים אחרים והמלצה איזה שיעור לקחת בהמשך (ככה זה נראה, וכן, זה לגמרי מזכיר פרק ממראה שחורה).


המודל העסקי החדש נשען על רכישת המכשיר ועל חבילות מנויים חכמות משתנות לפי הצורך וזה הצליח בגדול. מספר המנויים המשלמים של פלוטון עומד היום על כ-3.45 מיליון ובנוסף, בדוחות הרבעון השלישי של 2025, החברה דיווחה על כ-6.1 מיליון חברים פעילים שכרגע, אינם משלמים (יש לחברה 85% המרה בין מי שלא משלם למשלם), אבל שימו לב לזה, כיום, פלוטון היא כמעט שחקנית בודדה על המגרש החדש שיצרה.


כדי לייצר חוויה דומה לשל פלוטון, צריכים לשים לב לארבעה עיקרים במוצר:

  • מדידה חכמה ובינה מלאכותית: שווה לבחון שתי שחקניות משמעותיות שיודעות לתת פתרונות מדידים טובים כמו אפליקציית Freeletics (59 מיליון משתמשים פעילים) שמוכרת מאמן אישי מבוסס אלגוריתמים או Tonal המציעה מערכות אימון עם מצלמות וזיהוי תנועה בזמן אמת.

  • קהילה ואינטראקטיביות: שימו לב לחברות כושר היוצרות רשת משתמשים בזמן אמת והופכות את הצד החברתי לחלק מהחוויה - שידורים חיים, תחרויות, ואפילו שיחות עם מאמנים הפכו לסטנדרט.

  • פרסונליזציה: צרכנים דורשים מודלים גמישים כדי לבחור את מה שמתאים להם: שילוב בין אימון ביתי, מכשירים חכמים, אפליקציות לנסיעות, ושיעורים פיזיים מדי פעם, אין יותר one-size-fits-all.

  • שילוב wellness כללי: כלים לניטור תזונה, שינה, מיינדפולנס ומעקב אחרי מדדים ביולוגיים (כמו HRV) הופכים לחלק מהאקו-סיסטם הספורטיבי. שעונים חכמים ומוצרים כמו Oura Ring או WHOOP מתחילים לבסס נוכחות בתחום.


מדובר בתעשייה חדשה יחסית, אבל באופן מוזר, אין בעולם הרבה מיזמים פעילים התחום ובישראל ובאירופה השוק פנוי כמעט לחלוטין. אנחנו עדים לניצנים של מיזמים בכיוון, בעיקר בתחום האינטראקטיביות, החיישנים, או מודולריות לפיזיותרפיה, אבל כרגע אין פתרונות כוללים.

יש כאן חלון הזדמנויות לא מנוצל בתעשייה צומחת שמותאם למשתמשים ישראלים ואירופאים שעדיין לא במשחק וקהל משתמשים שמחפש פתרונות דומים.



מה זה טרנד ה"Italian Brainrot"?


אם ראיתם לאחרונה ברשתות תמונות של כריש בנעלי נייקי, בלרינה עם ראש של קפוצ’ינו, או קקטוס-פיל בכפכפים, אתם כבר חלק מהטרנד הזה. הכירו את ה- Italian Brainrot - הטרנד הכי סוריאליסטי שמפוצץ את TikTok והפך ללהיט בקרב דור Z ואלפא.


נראה לכם קצת מטופש ולא נעים לכם לומר את זה בקול? אל דאגה, זה בדיוק מה שזה אבל הפרשנות של הדור הצעיר קצת שונה. Brainrot הוא סלנג שמגדיר תוכן כל כך מטופש, מבולגן או סוריאליסטי, שהוא מרגיש כאילו הוא "מרקיב לך את המוח", ולפי הילדים, זו הגאונות שלו - זה כל כך גרוע, שזה מעולה.


בגרסה ה"איטלקית" הנוכחית, הממים נוצרים ב-AI, עם שמות מומצאים במבטא איטלקי כמו Tralalero Tralala או Cappuccina Ballerina, גרפיקה צבעונית בהפרעת קשב, וקריינות איטלקית שמרגישה כמו שילוב בין אופרה דרמטית לפרסומת לגלידה.


למה זה עובד?

כי AI הפך כל טירוף רעיוני לביצוע ויזואלי קל, זול ומהיר שמייצר דקות של תהילה, ואם לשפוט לפי ההתלהבות בסושיאל את הצעירים זה משעשע, ממכר, ומזעזע בדיוק במידה הנכונה כדי להמשיך ולצרוך את זה שוב ושוב. יש מצב שאנחנו עודים בפתחה של מגמת נון-סנס ויזואלי שתשטוף אותנו ואפשר לחבור אליה לצרכים שונים.


מה זה בדיוק? הנה הסבר קצר על Brainrot

למיטיבי לכת - כאן אפשר להכיר מקרוב את אוסף הדמויות האיטלקיות המלא


חג לקטוז שמח!

רויטל


נ.ב.

את מי אני רואה בכנס מיקרוסופט (Microsoft AI Tour) בשלישי בהיכל התרבות? בואו לומר שלום :)

Comments


© Revital Kremer, 2025

bottom of page