רויטל קרמר
חדשנות: מסתבר שיש דבר אחד שעוצר אותנו

למרות שזה טרנדי לדבר על חדשנות, Yahli Admati היא באמת עילוי בתחום. לאחרונה, למזלי, יצא לי לשמוע אותה שוב בחסות Matrix וללמוד קצת יותר על השינויים הטכנולוגיים שבדרך, ולקבל תזכורת שטכנולוגיה (או "תורת האומנויות") אכן נוכחת כיום בכל מקום סביבנו.
אנחנו יודעים שבמאות האחרונות, הטכנולוגיה זינקה משמעותית, אבל מסתבר שכניסתה לחיינו תמיד לקחה זמן. כמה זמן? בין 40-60 שנה בין המצאת הטכנולוגיה ועד ההטמעה שלה לשימוש אינטואיטיבי. התקופה הזו מאופיינת בכאוס וחוסר שקט חברתי, עד שהאנושות התאימה את עצמה לשינויים ואימצה את החדשנות.
הסתכלות לאורך ההיסטוריה מגלה שהטכנולוגיה תמיד ביטלה מקצועות קיימים, אבל תמיד יצרה במקביל גם כ-30% מקומות עבודה חדשים ישירים, ועוד 70% מקומות עבודה עקיפים שנבנו סביב סגנון החיים החדש שיצרה.
גם בעתיד הקרוב, הצפי הוא שרוב הסטרטאפים החדשים שיקומו לא יהיו בהכרח מבוססי ML ו-Data וכו' (חב' מהסוג הזה תהיינה רק 30% מהשוק), אלא יהיו סטרטאפים "תומכי לחימה" עם מוצרים ושירותים שיתנו מענה לצרכים שיעלו סביב סגנון החיים העתידי, שיביאו איתן מהפכות ה-AI, 5G, IoT וכו'.
אנחנו חיים בעולם בו ההאצה הטכנולוגית רק גוברת מיום ליום - עליית כח החישוב ב-300 אלף מאז שנות ה70' הביאה לירידה משמעותית בזמן הפיתוח. עבודה בענן מאפשרת ניתוח פרויקטים מורכבים בעלות נמוכה משמעותית, ואם לפני עשור היו נדרשים כ-5 מיליון דולר לפתיחת סטרטאפ טכנולוגי, היום אפשר להתחיל עם 5,000 דולרים בלבד.
אם כך, בעולם בו קל יותר לפתח מוצרים חדשים ויש תעשייה נלווית ענקית של מוצרים שאינן מבוססי טכנולוגיה, מהי הבעיה הגדולה ביותר עבור היזמים שבינינו? מסתבר שזה חוסר בדמיון (!)
בדומה לכל הממציאים הגדולים לאורך ההיסטוריה, הדמיון הוא המכשול הגדול ביותר של האנושות בדרך להמצאת עולם חדש (או השתלבות בו). הדמיון כיום חשוב יותר מידע, ובכל מקרה חייב להיות הבסיס לחדשנות.
ההיסטוריה מראה שבתקופות כמו התקופה הנוכחית, קשה לנו לדמיין את העתיד ולראות איזה שימוש יעשה בעוד עשור ברעיונות הקיימים. דמיון מסוג זה כרוך בוויתור על הנחות יסוד שכרגע נראות לכולנו ממש הכרחיות.
מבחינתי, ההשלכות של המסקנה הזו יכולות לפתוח פתח לתעשייה שלמה (70% מכלל החברות החדשות, כן?) שכלל אינן נשענות על טכנולוגיה אלא על הדמיון של היזמים שחשבו על פתרונות לעולם העתידי שנוצר בימים אלה.
נסו לאתגר את עצמכם - מה אתם בטוחים שיהיה בעולם בעוד עשור?
עכשיו, נסו לדמיין עולם עם טכנולוגיה או מוצר שמחליף את אותם הדברים בדיוק או נותן פתרון לאותם השינויים ואתם בדרך הנכונה לחדש.