top of page

הפרעות קשב 24.5.25: המופע של גוגל נגמר והמירוץ לשיווק המתאים מתחיל, לסם אלטמן נמאס מהדרך בה אנחנו משתמשים בצ’ט, והשיר שמסעיר את יפן ויעזור (אולי) לישראלים למכור מוצר חדש בשוק

  • תמונת הסופר/ת: רויטל קרמר
    רויטל קרמר
  • 24 במאי
  • זמן קריאה 7 דקות

בכל שבוע, אני כותבת כאן על נושאים "שהפריעו לי" בזירות השונות ומשתפת אתכם במחשבות ומה שהיה.

תמיד שמחה לשמוע דעות נוספות, ללמוד עוד ולהרחיב את ההפרעה :)

תרגישו חופשי לשלוח לחברים או ליצור איתי קשר ישירות בווצאפ וכמובן, לעקוב אחריי ברשתות החברתיות בזמן אמת.



הפרעות הקשב של השבוע:

המופע של גוגל נגמר והמירוץ לשיווק המתאים החל

לסם אלטמן נמאס מהדרך בה אנחנו משתמשים בצ’ט

השיר שמסעיר את יפן ויעזור (אולי) לישראלים למכור מוצר חדש בשוק




המופע של גוגל נגמר והמירוץ לשיווק המתאים החל


יום שלישי השבוע התקיים המופע הכי טוב בעיר - כנס גוגל למפתחים.

מעבר לזה שכל המופע הזה נוהל כמו הופעה של קולדפליי באוויר הפתוח, גוגל סופסוף חוזרת לעמדת ההובלה אחרי תקופה ארוכה בה כולנו הספדנו אותה. מאחורי כל ההולוגרמות וההייפ, המסר העיקרי שעבר כאן לדעתי הוא לא טכנולוגי אלא דווקא מיועד לאנשי השיווק, ואם נאמלק אותו, אז חבר’ה, הגיע הזמן להתעורר.


  1. הבינה המלאכותית לא באופק. היא כאן ממש ועכשיו!

אני כמעט ולא פוגשת מנהלות שיווק שאקטיבית משנות את הפעילות הרגילה מהיסוד בשנה וחצי האחרונות וזה חייב להיפסק. שימוש בכלי בינה מלאכותית לא יכול להיעצר בכתיבת תכנים טובים יותר או יצירת תמונות איכותיות יותר בקנבה. החשיבה שלנו כולה צריכה להשתנות ל-AI FIRST כי הדרך בה פרסמנו את המותגים והחברות שלנו עד כה, עוברת שינוי יסודי וכך גם אנחנו צריכות.


ההשקה השבוע של כלי Gemini 2.5 Pro ו-Gemini Flash יכולה להיות הבסיס לבניית המחלקה השיווקית מחדש עם סוכנים משמעותיים שיכולים לשמש כעוזרים שיווקיים אישיים שמבצעים בפועל סוגים שונים של משימות מורכבות. יהיה לנו סוכם שינתח מסמכים, יכתוב ניתוח עמוק של מתחרים, ניתוח עמוק של אתרים, ישווה מודלי שיווק ותמחור של אחרים, יבנה בנצ’מארקים להשראה מתעשיות אחרות ועוד ואת הכל תוכלו גם לחבר לכלי בשם Flow שייצר מהם איקונוגרפיה עיצובים וסרטוני אנימיצה (טרם נפתח לציבור הרחב).


  1. המודל העסקי של האינטרנט משתנה, וה-SEO כפי שהכרנו, כבר לא רלוונטי

בשעה טובה ומוצלחת, Google Search יצר את ”AI Mode" (כרגע פתוח רק בארה”ב) - ממשק שמחליף את רשימת הקישורים המסורתית בשיחה רציפה עם צ'אטבוט כולל תמיכה בשאלות מבוססות מצלמה, ובנוסף גם את פיצ'ר "סקירת AI" ובו תשובות מסוכמות לחיפושים שלנו שנוצרות על ידי הבינה המלאכותית ויופיעו מעל תוצאות החיפוש הרגילות. למהלך הזה יש משמעות אחת - החיפוש באינטרנט וצריכת המידע שלנו עוברים לבינה. זה ישפיע לא רק על הדרך בה נקבל מידע מהאלגוריתם אלא על המבנה הכלכלי של האינטרנט כולו, כי אם הבינה של גוגל מציגה לנו תשובות מהונדסות, למה שבכלל נרצה ללחוץ על קישורים אחרים?


שימו לב לנתון הזה: 80% מהמשתמשים בגרסת הביטא של החיפוש החדש מבוסס הבינה בגוגל, כבר מדווחים שהפסיקו ללחוץ על קישורים בגוגל אם יש להם בראש העמוד תשובה מסכמת. מצד אחד, כגולשים זה יכול לחסוך לנו הרבה זמן ולהיות יותר מדוייק לצרכים, מצד שני, עולה היכולת של גוגל לדחוף לנו תוצאות עם מניעים חבויים בתוך מוצרי החיפוש החדשים וכנראה שהחשיבה הביקורתית שלנו תקבל עוד מכה.


כך או אחרת, שוק הפרסום שנשען עד היום על מנוע החיפוש ותשתיות SEO הופך ללא רלוונטי ויש לנו ממש עכשיו חלון הזדמנויות להתאים/לבנות מחדש את התכנים באתרים שלנו. הראשונים שירגישו את זה הם עסקים קטנים ויוצרי תוכן פרטיים שלא צברו מלכתחילה דירוגים גבוהים בגוגל ומעתה יאבדו בוודאות טראפיק והכנסות ואחריהם, חברות גדולות ובינוניות, שצריכות להבין שניהול ה-content marketing שלהם צריך לעבור חשיבה מחודשת. OpenAI כבר שם מזמן, אבל גוגל היא עדיין המקור ואם גוגל גם נכנסת לתחום החיפושים החכמים והמסוכמים, זו רק שאלה של זמן עד שכולנו נתרגל שככה מוצאים מידע, שירותים וכו’.


זו נקודה קריטית לנו בזמן כמנהלי שיווק - חייבם לעצור ולהתחיל להנדס מחדש אתרים ותוכן עם "Visibility for AI First" בנוסף ל-SEO הקלאסי. זה אומר שתכנים באתר ובסושיאל יצטרכו להיות בנויים כך שיהיו קריאים גם למנועי חיפוש מבוססי שפה טבעית וזו אסטרגיה חדשה שצריכים לשלוט בה.

(לא יודעים איך עושים את זה? רוצים סדנה ייעודית לאנשי השיווק שתלמד אתכם כיצד עושים את זה? אני כבר עושה את זה בהצלחה מספר חודשים, דברו איתי!)


  1. וידאו ותמונות בשקל וחצי להמונים

זוכרים שלפני מיליון שנה ניסינו מידג’ני (סתם, זה היה רק לפני שנה וחצי-שנתיים) והתבאסנו מזה שצריך המון אינטראקציות עם הבוט רק כדי שיצא תוצר בדיוק כמו שרצינו? או שיצרנו סרטוני ה-AI שיצאו ממש קריפיים עם ליפ-סינק גרוע? זוכרים את התקופה הרחוקה הזו? אז מעתה נוכל באמצעות Veo 3 לייצר סרטונים מרהיבים. התוכנה מציעה פיצ’רים שישמשחזרים תמונות מציאותיות ועורכת וידאו מטקסט. עבור מנהלי שיווק רבים עריכת סרטונים לסושיאל למשל, היא אחד המחסומים העיקריים הכוללים תלות מלאה בספקים חיצוניים, והנה, נראה שסופסוף אפשר לצמצם את העבודה וגם להפיק סרטוני מוצר, הדגמות או קמפיינים וגם לרענן כלים שיווקיים מהר יותר ולא להיתקע עם אותו סרטון תדמיתי שנתיים. כל זה תוך דקות, בלי צוות הפקה וכמעט ללא עלות. זה גם אומר שה-A/B testing השיווקי קופץ ליגה כי אם אפשר ליצור עשרות גרסאות במהירות ובתקציב אפסי, מה אפכת לנו להפיץ את כולן, למדוד ביצועים מהר ולהרוג את מה שלא עובד?

תראו כמה טוב זה נראה (כרגע פתוח רק בארה”ב).


  1. ממשקי אוטומציה לכל!

מוצר בשם Stitch (פתוח בישראל) יעזור לנו בבניית ממשקי משתמש באוטומציה בדרך פשוטה. רוצים לייצר קוד ממשק (UI) או wireframes מאינפוט טקסטואלי או תמונה? אאוריקה! אפשר מעתה לייצר אבטיפוס של דף נחיתה או אתר שיווקי בשניות וגם לעבוד ישירות עם הפרודקט או הדיזיין בלי לעבור דרך מפתחים בשלבים הראשונים. נכון, את הכלים האלה אפשר למצוא גם בכלי פיתוח “רגילים” של ה-Vibe-Coding שאנחנו כבר מכירים, אבל כאן יש דגש על UI שיווקי וחיבור לכלים נוספים (ממשקי תשלום, ניוזלטרים, CRM ועוד) וגם לכלי הוייבקודינג כמובן וגם כמובן ליתר הכלים החדשים של גוגל (אפשר למשל לייצר אבטיפוס מבוסס מסקנות של מחקר המתחרים מהסעיף הראשון)


כמה עולה לנו התענוג הזה?

כלי Gemini AI Pro יעלה לכם רק $20 לחודש אבל כדי לקבל את כל הטוב הזה כנראה תצטרכו לשדרג ל-Gemini AI Ultra וזה כבר בעלות חודשית כואבת יותר של $250 לחודש. מצד שני, עבור מחלקה שיווקית ואפילו מנהל שיווק יחיד, זו יכולה להיות השקעה קטנה מאוד שתביא יעילות, קצב ביצוע מטורף, ותוכן חכם יותר, כך ששווה לבדוק לפי הצרכים אם זה משתלם ומה אפשר להחליף במה ולעלות כיתה.


גוגל הציגה השבוע לא רק 22 כלים חדשים שיהפכו את העבודה של מנהלי שיווק לקלה יותר, היא הציגה דרך אחרת לחשוב על המחלקה השיווקית. הגיע הזמן לנסח מחדש משימות ודרכי עבודה ולהתאים אנשים ליעדים בצורה אחרת -  כבר לא מדובר על “הטמעת כלי AI”, מדובר על חיבור אחר בין כל אחד במחקלקת השיווק למוצר, ובין השיווק להובלת הארגון כולו. בפרוייקטים שלי, אנחנו חוזרים ומגדירים שוב מה היעדים והמטרות, חושבים שוב איפה נמצא הלקוח ובונים את כל המחלקה בהתאם. זה אומר שנולדים תפקידים חדשים ואחרים כבר לא רלוונטים. אם אתם עדיין לא שם, הגיע הזמן!


לצפייה בהשקה לחצו Google I/O '25 Keynote - חלק מהמוצרים עוד לא זמינים בישראל, אבל שזה לא יעצור אתכם מניסוח מחודש של המטרה והאמצעים.



לסם אלטמן נמאס מהדרך בה אנחנו משתמשים בצ’ט


קשה קצת לעקוב אחר כל העדכונים וחידושי ה-AI, אבל יכול להיות שאין צורך כי אנחנו דקה לפני שהכל הולך להשתנות. כיום, אנחנו משתמשים במודלים של AI במחשב/נייד, כמו בכל תכונה אחרת שפעילה בענן.

אבל מה אם הייתי אומרת לכם שממש בקרוב נסתכל על המציאות הזו כמשהו אנכרוניסטי?

מה אם הייתי אומרת לכם, שיש מישהו שמתכנן שהבינה המלאכותית שאנחנו עובדים מולה בנייד או במחשב, תתקיים בעוד כמה חודשים במכשיר ייעודי אחר, האם הייתם ממשיכים לעבוד על הדסקטופ או הנייד?


ביום רביעי השבוע, הודיע סם אלטמן, על רכישת הענק הראשונה של OpenAI במסגרתה תשלם 6.5 מיליארד דולר עבור סטארטאפ מכשירי החומרה המשולבים ב-AI של לא אחר מאשר ג'וני אייב (המעצב הראשי לשעבר והמיתולוגי של אפל). המשמעות בקצרה היא ש-OPEN רואה את עתיד הבינה בתוך מכשיר פיזי.


מה בדיוק הולך להיות אותו מכשיר? האם זה יהיה סוג מתוחכם של טלפון? סוג של מחשב ממוזער? פני רובוט שמעוצב כמו אדם/חבר? לוח שניתן לקחת בתיק? זה עדיין ממש לא ברור, אבל מה שברור הוא שאם אלטמן יצליח ליצור על המכשיר הזה “גן סגור” כמו שעשתה אפל בזמנו עם החנות, נכונו לחברה חיי נצח מבחינה כלכלית. האפשרות של מוצר פיזי חדש עליו יתקיימו אפקליקציות וכלים שונים של AI יכולה להגביל את תעשית הפיתוח של הבינה להתרכז במקום אחד, וכך גם את המשתמשים.


אלטמן צוטט בשיחה סגורה עם העובדים אומר “שלמכשיר החדש יש סיכוי להפוך לדבר הכי גדול שעשינו אי פעם בחברה" וגם שהמכשיר החדש ימכור 100 מיליון יחידות בזמן שיא שיהיה שיא השיאים העולמי הקצר אי פעם.

גם אם התחזיות האלה לא מדוייקות ומכוונות בעיקר למשקיעים של אלטמן, אי אפשר שלא להסתקרן מה המכשיר זה הולך להיות בדיוק, במיוחד כשכנראה לא מדובר במכשיר המיועד לקהל הרחב, אלא בכלי עבודה לעוסקים במקצועות הידע.


בקיצור, מדברים כבר שנים על זה שהנייד הפך להיות חלק מהיד שלנו וקשה לנו להניח אותו, מה לדעתכם יקרה עם המכשיר המסתורי החדש? והאם אנחנו מתקרבים לפרק ההוא במראה שחורה שיחבר פיזית בין המוצר הזה לגוף?



השיר שמסעיר את יפן ויעזור (אולי) לישראלים למכור ליפנים מוצר חדש


כבר יותר מחודש עוברת על יפן סערה מושלמת המחברת בין תרבות פופולארית, AI ואנשים עם יותר מדי זמן פנוי באמתחתם - השיר YAJU&U (“יאז’ו ואתה”).


מדובר בשיר יפני שנוצר כולו באמצעות בינה מלאכותית והפך ללהיט ענק ביפן - כזה שזכה ליותר מ-34 מיליון צפיות ביוטיוב והוביל את מצעד ה-Viral 50 של ספוטיפיי ביפן ואין יום בחודש הזה בו מישהו לא התעסק בו בגלל ההקשר, הלחן המדבק והמילים המלוכלכות (חוסכת לכם, דמיינו תמלול של אקטים מיניים).


למה זה כל כך תפס?

רוב הצעירים ביפן יודעים טוב מיהו "Yaju Senpai" (בתרגום חופשי "הסנפאי החייתי") - יאז’ו הוא שם של דמות מסרטי פורנו גאים די זניחים משנות ה-2000, שזכתה לתהילת עולם דווקא בזכות הממים (meme) שרצו עליו באינטרנט במהלך 25 השנים האחרונות. הוא נחשב לאחת הדמויות הכי ביזאריות, קאלטיות ושנויות במחלוקת באינטרנט היפני, ובמיוחד בפורומים כמו 2channel (המקביל יפני ל-Reddit).


מה הקטע של יאז’ו?

הדמות, נחשבת לממש מביכה והיא זוכה לציטוטים מרובים ומביישים מהסרטים בה השתתפה. הדמות הזו בולטת במיוחד דווקא בתרבות היפנית שבה “איבוד פנים” (מצב שבו אדם חווה בושה ציבורית, מבוכה או פגיעה בכבודו, ונתפס ככישלון בעיני אחרים, מה שעלול לפגוע במעמדו החברתי או המקצועי), זו הקללה הכי גדולה שיכולה להיות, והנה יש דמות שהיא “איבוד פנים” אחד שלם.


יאז’ו, נראה כמו גבר הכי רגיל שיש, היפני שהוא השכן ממול, מה שגרם לאנשים לחפש אותו בכל דמות גנרית ברחוב, לצלם ולהעלות לרשת. זה אומר שהבחור הזה פשוט מופיע כדמות גנרית בכל מקום: בשלטי פרסומת מזויפים, חולצות, טיקטוקים, משחקי מחשב מזויפים, סאונדים ביוטיוב ועוד. יאז’ו נחשב לדמות “שלא יכולה למות לעולם", כי בכל פעם שגל חדש של משתמשים צעירים נכנס ל-2channel או ל-TikTok ביפן, הם מגלים אותו מחדש ומפיצים אותו שוב ושוב בהקשרים שונים. זה אולי היה יכול להיות טרנד חמוד, אם לא היה מדובר בשחקן פורנו בתרבות אולטרה-שמרנית ולכן כל הקשר שלו גורם למתח בין הדורות.


בקיצור, משתמש אנונימי בשם Mochimochi, יצר את השיר באמצעות פלטפורמת הבינה Udio וגרף עליו לא מעט כסף בעלות הפקה מינימלית. בדרך, הוא יצר מצד אחד היסטריה לאומית הכוללת טרנדים בטיקטוק, ריקודים וגרסאות שונות ברשת, כולל של סלבס מקומיים, ומצד שני, מחאה חברתית שהביאה לדיונים בפרלמנט היפני בנוגע לצנזורה, שאלות לגבי פרטיות, מה ראוי להיות במרחב הציבורי והגבלות על כלי AI.


את השיר הזה והתופעה שהוא מייצג (יש לא מעט דוגמאות כאלו) פגשתי במחקר לאיתור טרנדים בשוק היפני עבור סטרטאפ FoodTech שרוצה למכור מוצר עבור הצעירים היפנים. אין להם תקציב גדול, וכשראינו שהתופעה הזו (ועוד דומות לה) ממש חזקות ברשת, החלטנו על קמפיין בניהול חברת פרסום מקומית, שינסה לשחזר את ההצלחה של YAJU&U ולהדביק את הרשת היפנית עם המוצר הישראלי החדש. אעדכן כשיעלה לאויר כמובן.


כאן אפשר לשמוע את השיר (רק קחו בחשבון שזה לא השיר הנכון להשמיע לחברים היפנים המהוגנים שלכם וגם שהוא מדבק כמו צרעת!).


סופ”ש רגוע.

רויטל

Comments


Commenting on this post isn't available anymore. Contact the site owner for more info.

© Revital Kremer, 2025

bottom of page